εναλλακτικες θεραπειες Secrets

Οφθαλμίατροι Αττική Αθηνα Πειραιάς Γλυφάδα Μαρούσι Χαλάνδρι Περιστέρι Καλλιθέα Νέα Σμύρνη Θεσσαλονικη ...

Αρχική Σελίδα Ο Σύλλογος Ο Σύλλογος Διοικητικό Συμβούλιο Επιστημονική Επιτροπή Αίτηση έγγραφης νέου μέλους Λίστα Μελών Τι είναι η Χειροπρακτική Τι είναι η χειροπρακτική Η πρώτη επίσκεψη Άρθρα Οσφυαλγία Αυχενικό σύνδρομο Πονοκέφαλοι Η συντήρηση της σπονδυλικής στήλης Φθορά και εκφύλιση Χειροπρακτική και αθλητισμός Ειδήσεις Σύνδεσμοι Επικοινωνία

“Από την εμπειρία μου στο εξωτερικό, αυτά είναι προβλήματα που αποφεύγονται με τη χρήση πρωτοκόλλων εξετάσεων, τα οποία αναγκάζουν τους θεραπευτές να κάνουν συγκεκριμένα τεστ που υποδεικνύονται ανάλογα την συμπτωματολογία του ασθενούς. Στην Ελλάδα κάποιες φορές αναλαμβάνει η εμπειρία, πράγμα επικίνδυνο και για τον ασθενή που μπορεί να πάρει λάθος διάγνωση αλλά και για τον οποιοδήποτε γιατρό, φυσιοθεραπευτή, οστεοπαθητικό, ο όποιος είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορέσει να εντοπίσει την πιο σπάνια παθολογία που μπορεί να του χτυπήσει την πόρτα.

, με την απόκτηση των σχετικών πτυχίων από την “Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής”, ως και την απόκτηση του τίτλου του Θεραπευτού

 Δεν είναι μόνο εναλλακτική αντιμετώπιση της συμβατικής ιατρικής, αλλά μία συμπληρωματική αντίληψη της υγείας που get more info προσθέτει στον ασθενή ανεκτίμητη βοήθεια προ μιας ολοκληρωμένης δυνατότητας θεραπείας του.

Π.Α., ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κ.α.

Επώδυνα σύνδρομα που πηγάζουν από την δυσλειτουργία των σπονδυλικών αρθρώσεων, με ή χωρίς μυϊκό σπασμό

“Οι διαφορές των δυο κλάδων είναι περισσότερο ιστορικές και σε θεωρητικό επίπεδο. Πρακτικά και οι δυο ιδιότητες μελετούν την μηχανική του σώματος. Η χειροπρακτική περιστρέφεται περισσότερο γύρω από την σπονδυλική στήλη και τα δομικά προβλήματα ενώ η οστεοπαθητική έχει μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος. Οι κύριες διαφορές, από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, είναι στον επαγγελματία που εμπιστευόμαστε και μας ταιριάζει η αντιμετώπιση του.

Ωστόσο, το μασάζ μπορεί να είναι ωφέλιμο και για την συμπίεση νεύρων, εφόσον δεν εφαρμόζεται στην οξεία φάση του πόνου, όπου ο ασθενής οφείλει να είναι κλινήρης και να λαμβάνει τα αντιφλεγμονώδη που συνιστά ο ιατρός (ενίοτε απαιτείται και έγχυση).

Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, και να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα έλαιο που έχει μελετηθεί συστηματικά από επιστήμονες για τα οφέλη του, θα πρέπει να καταλήξουμε στην λεβάντα.

Ι. Κιουμής: Ο κορωνοϊός σήμερα - Γιατί τα τεστ βγαίνουν αρνητικά

Σκοπός του ήταν να ενεργοποιηθεί έτσι ο μηχανισμός αυτό-θεραπείας του πάσχοντος. Επέμενε δε ότι «ο οστεοπαθητικός δεν ήταν ποτέ άμεσα υπεύθυνος για την ίαση. Απλώς λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ασθενούς και της δημιουργίας που ενεργούσε ανεξάρτητα.»

Την καλύτερη όμως απάντηση θα την δώσουν οι μελέτες που έχουν γίνει για ένα άλλο είδος εναλλακτικής ιατρικής, την βοτανική ιατρική.

(Πρώην Ελληνικός Σύνδεσμος Εγγεγραμμένων Οστεοπαθητικών)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *